Historia del Cric Crac Slot Club

El Cric Crac Slot Club, es va crear com a club a l’any 1981 en que es va construir la primera pista de fusta dins de la botiga Cric-Crac del carrer Alba, 5 d’Igualada. La botiga Cric-Crac just va obrir al public el mes de Novembre de l’any 1980

1ª Etapa: Circuit de Fusta botiga Cric-Crac 1981-1989

A l’any 1981 es va muntar a dins la botiga un circuit de 6 carrils fabricat artesanalment en fusta. En aquells temps les curses es feien amb cotxes de la marca Scalextric, que era el que la majoria tenia disponibilitat, sobretot els anomenats SRS (un xassís comú a tots, en la que amb uns suports que s’adaptaven a cada model de carrosseria i que era feta amb plàstic termo-conformats), altres marques com Polistil o Carrera que també estaven disponibles, però el material era escàs. Durant aquesta etapa el Club va iniciar les curses d’ uns vehicles artesanals anomenats Sports Europa que eren a escala 1/32 amb el xassís totalment artesanal de llautó, portaven uns motors americans de moltes revolucions, marques com Parma, Mura, Camen, Proslot van aparèixer i créixer. Aquest models muntaven rodes d’espuma, i es tenia que acondicionar les pistes amb un líquid anomenat “antiderrapant” sobre les rodes que feia que els cotxes s’aguantessin molt mes. Aquestes eren la gran part de la activitat del club durant tota la dècada del 80.

L’any 1982 el Club, va fer el primer campionat de Rally-Slot a Igualada durant els dies que es celebrava la tradicional fira de Setembre, es van muntar uns trams dins el parking del mercat de la Masuca. Era la primera vegada que es celebrava un Rally-Slot a Igualada on va ser tota una experiència de cara uns anys més tard.

Durant aquesta època es van celebrar moltes curses en aquest circuit, inclós curses de 24 hores, però la botiga necessitava mes espai i es va optar per vendre el circuit de fusta al Club de Barcelona de El Roser, on encara avui està en funcionament. Paral·lelament es va llogar un petit local al davant de la botiga i s’hi va muntar un circuit nou de fusta de 6 carrils per poder fer-hi les curses, juntament amb una petita barra de bar, se li va donar el nom de “ESPLAI SLOT”. Posteriorment es va cedir l’ explotació d’aquest local a dos socis del Club que finalment ho van tindre de abandonar i el local es va tancar.

Al mateix temps es va construir un circuit de fusta “gegant “ de 10 carrils, que Cric Crac va muntar a la Macro Discoteca Big Ben de Mollerussa per us comercial. Aquí, el Club va celebrar en dos anys consecutius unes 24 hores d’Slot internacionals, van ser les primeres que tenien un caràcter internacionals i van venir pilots Italians i Francesos que varen guanyar en les dues ocasions, eren en aquell temps els millors d’aquesta categoria.